perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kuulumisia Kaliforniasta ja päivä Universal Studiolla Hollywoodissa

Heipparallaa täältä rapakon takaa! Lennettiin Fidziltä Los Angelesiin kohta kuukausi sitten. Tuntuu hullulta että siitkin on jo niin kauan! Palatakseni vielä Fidzille, on pakko kertoa hassusta sattumasta Fdizin lentokentällä. Odotimme kentällä meidän iltalentoa lähemmäs 9 tuntia, koska hotellissa oli check-out klo 11 ja emme jaksaneet lähteä kylille koluamaan varsinkin kun olin itse ruokamyrkytyksen kourissa (kiitos vaan Nadin intialaisen ruuan...) Puoli tuntia ennen meidän lennon lähtöä törmäsimme kentällä tuttuun suomalaiseen naamaan! Isoveljeni vaimon veli Tuomas, ilmestyi kuin tyhjästä sanomaan moi! Kyllä siinä nauratti törmätä sukulaiseen täsmälleen toisellapuolella maapalloa - Fidzin kentällä. Maapallo on pieni paikka!

Täällä Kaliforniassa olemme saaneet nauttia normaalista elämästä. On ollut ihanaa olla hetki matkustamatta ja viettää aikaa yhdessä paikassa. Olemme siis Jukan tädin luona Temeculassa, joka sijaitsee tavallaan Los Angelesin ja San Diegon välissä. Temeculan kaupunki on kuuluisa viineistään ja viinitiloja täällä on monia.

The Cougar viinitilalta


lähipuisto


Kun on matkustanut kuusi kuukautta, osaa todella nauttia arjen pienistä iloista. Ensimmäisinä aamuina täällä, oli ihanaa tehdä rauhassa aamupalaa, keitellä kahvia, viedä koiria ulos ja olla vaan tekemättä mitään sen ihmeempää. Nyt kun viikot ovat kuluneet, olemme tehneet joka päivä jotakin, kuten pelanneet tennistä, käyneet elokuvissaa, ulkona syömässä, kävelyillä, kuntosalilla ja uima-altaalla. Itse hurahdin ihan täysillä joogaan ja kävinkin viikon ilmaiseksi hot joogassa ja tämän jälkeen hankin viiden kerran kortin.


Teimme muutaman päivän visiitin täältä Las Vegasiin koska Jukka luonnollisesti halusi sinne pelaamaan pokeria. Kaksi vuotta sitten, kun kävimme Jenkeissä, kävimme myös Vegasissa. Näinollen minulle tämä oli toinen kerta siellä. Vegasista ei tullut hirveästi kuvailtua, koska olin siellä ollut jo kerran ennestään ja näinollen vanhoja kuvia oli vielä puhelimessa. Se kuitenkin, minkä voin vinkata Las Vegasiin joskus matkaavalle on Vegasin buffetit. Jokaisessa hotellissa/kasinossa on melkeinpä buffet ja voi pojat siellä on ruokaa! Me päädyimme Caesars palaceen brunssille ja ahdoimme kuvut täyteen ruokaa, jota oli ladottu kymmeniä metrejä pitkille pöydille. Itse jälkkäripöytäkin oli isompi kuin monen helsinkiläisen brunssin tarjoilupöydät. Jep, Vegasissa voi tulla kilo jos toinenkin - varsinkin kun alkoholi on "ilmaista" jos pelaat uhkapelejä. Oikeasti Vegasissa mikään ei ole ilmaista, ei edes ilmainen alkoholi, koska saadaksesi sitä sinun tulee tipata tarjoiliaa muutamalla dollarilla per kerta.




Teimme myös päiväreissun Los Angelesiin Universal studioille ja tuosta reissusta en voi sanoa muutakuin hyvää. Päädyimme viettämään studioilla melkein koko päivän, sen aukiolosta sulkemiseen saakka - niin paljon nähtävää puistossa oli! Koska olimme liikkeellä arkipäivänä, emme joutuneet jonottamaan kovinkaan paljon eri laitteisiin. Universal studios on siis toimii siis teemapuiston yhteydessä ja studioille pääsi kurkistelemaan leffatourin merkeissä. Tour oli tunnin mittainen matka raitiovaunu-bussi yhdistelmällä halki studioiden. Kuvat puhukoot puolestaan.

Universalin pääovilla oli firman tunnus eli pyörivä maapallo

Tämmöisellä kiesillä kiersimme studioilla. Tässä olemme juuri menossa Jurassic Park tunneliin, jossa oli 3D show

Jaws, eli tappajahain kuvauspaikka

Saimme nähdä kuvauspaikalla pienen shown, jossa tämä robottihai syö sukeltajan. Sen jälkeen bensakanisterit syttyivätkin tuleen, jolloin tämä robottihai hyökkäsi esiin. Meidän tourin opas kertoi että kyseinen robottihai on reistaillut syntymästään asti ja Tappajahaita kuvatessa hai oli risana harva se päivä.

Täydellisistä naisista tunnettu katu, Wisteria Lane. Nähtiin kaikkien täykkäreiden talot kierroksella. Oppaan mukaan tämä omakotitaloalue on usein suljettuna, koska sitä käytetään niin paljon eri mainoksiin ja eri elokuvissa mikäli halutaan kuvata perinteistä jenkkilähiötä. Esimerkkinä Nellyn ja Kelly Rowlandin eräs musavideo on kuvattu tällä pätkällä.

Tässä eräs mun suosikki, Bates Motel joka jatkaa Psychon jalanjäljissä. Kyseistä sarjaa on kuvattu tällä kuvaspaikalla.

Maailmojen sota eli Tom Cruisen tähdittämä toimintapläjäyksen kuvauspaikoilla pääsimme myös vierailemaan.

Tässä vähän huono kuva, mutta taustalla näkyvä lentokone on oikea jumbo jet, joka Maailmojen sota elokuvaa varten revittiin palasiksi.

Studioalue. Jos oikein zoomaa, niin voi nähdä New York -kulissit, eli kun jossain sarjassa kuvataan Nykiä, käytetään näitä kulisseja. 


Aivan kaikesta en saanut napattua kuvaa studiokierroksella, eikä kaikkea voi tai viitsi edes kertoa. Mikäli joku joskus on Universalin studioille suuntaamassa, kannattaa ehdottomasti hypätä studiokierrokselle. Tunnin ajelu menee hetkessä ja pääset näkemään toinentoistaan makeampia juttuja. 

Universal on tuottanut myös Harry Potter elokuvat. Harry Potter world oli todella hauska päästä näkemään. Harry Potter worldista löytyi Viistokuja, eli velhojen kaupunki jossa oli luonnollisesti Ollivandersin taikasauvakauppa sekä vaikka ja mitä muuta. Kävimme kahdessa eri vuoristoradassa, joista toinen 3D -tyyppinen vuoristorata.



Pakkohan tähän oli mennä posettamaan!
 Harry Potter maailman lisäksi kävimme Walking Dead maailmassa. Se oli aivan järkyttävän pelottava "walk-through" eli kävelimme labyrintin läpi joka kuhisi zombeja. En tiennyt että tiedossa olisi tällainen kauhukokemus - luulin että menisimme katsomaan jotain Walkin Dead lavasteita. Jooei,  meinasi itku tulla kun eka zombi käveli vastaan ja yritti koskettaa olkapäästä... Huh, järkyttävä kokemus.

Nämä makasivat maassa "Walking Dead walk":in ulkopuolella. Itse walkiin ei saanut ottaa puhelimia.


The Simpsons worl oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kävimme Simpsons vuoristoradassa, tietenkin Krustyburger -ravintolassa ja Duff oluttakin olisi ollut tarjolla. 



Kaikki nämä ja paljon paljon muuta! Tämän lisäksi kävimme The Mummy (Muumio) elokuvaan teemoitettu vuoristoradassa, näyttelevät eläimet -showssa ja erikoistehosteshowssa jossa näytettiin miten voi stunttimiehet sytyttävät itsensä palamaan ja millaisia Hitchkokin leffoissa erikoistehosteet ovat aikoinaan olleet. Todella hauska kokemus! Universal Studios on siitä hyvä paikka, että siellä on tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin - ja varmasti koko päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä kommentilla :) Kiitos!

10 kysymystä Jenkeistä

Kuusi viikkoa Jenkeissä, mitä jäänyt mieleen? Olemme nyt jättäneet Kalifornian taaksemme ja lensimme San Franciscosta Miamiin muutama päivä ...